Павелбанските „Детелини“ представят България на международен фестивал във Франция

В събота – 25.07. –  Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини“, Павел баня, отпътува за международен фолклорен фестивал във фестивалното село Монтиняк, Република Франция. Танцьорите ще се включат в международното събитие заедно с оркестър „Арсенал“ от град Казанлък.

България е единствената  държава  от Балканите, която е избрана да участва в престижния фолклорен форум, а павелбанският ансамбъл ще представя страната ни в Западна Европа.
 
Очаква се фестивалното село Монтиняк да посрещне и представители на Еквадор, Шотландия, Колумбия, Португалия, Тибет и много френски професионални и самодейни състави.
Танцьорите от ансамбъл „Детелини“ ще имат възможност да посетят град Бордо, както и да разгледат културно-историческите забележителности на региона.
 
На сцената в Монтиняк зрителите ще видят едни от шедьоврите на българската народна хореография като  танците Гергьовден, Комитско либе, Шопска и Македонска сюита.
 
Организаторите от френска страна съобщават, че програмата на фестивала е изключително натоварена. Предстоят много концерти, а в репетиционната зала на „Детелини“ текат последни приготовления за пътуването.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram