ОИЦ – СТАРА ЗАГОРА ПРЕДСТАВИ ПРОЦЕДУРИТЕ „АКТИВНИ “ И „НОВО РАБОТНО МЯСТО 2015“ ПО ОПРЧР

Над 50 представители на общински администрации, НПО, ЦПО, работодатели взеха участие в проведените информационни дни по отворените процедури „Активни“ и „Ново работно място 2015“ по ОПРЧР. Събитията в Стара Загора и Казанлък бяха проведени от ОИЦ – Стара Загора и имаха за цел да представят насоките за кандидатствае и електронното подаване на проектни предложения през ИСУН 2020 на двете процедури по ОПРЧР.

Процедурата „Активни“ има за цел да идентифицира и мотивира младежи до 29 годишна възраст за включване в продължителна заетост или връщането им в образованието. Бюджетът на процедурата е 26 милиона лева, като безвъзмездната помощ е 100 %, а допустими кандидати са НПО, организации, предоставящи посреднически услуги на пазара на труда, ЦПО, общини и райони на общини, социални партньори и работодатели. Срокът за подаване на проекти предложения е 31.08.2015 г.

Целта на процедурата „Ново работно място“ е създаване на устойчиви работни места за безработни и неактивни лица. Общият бюджет е 40 милино лева като безвъзмездната помощ за микро, малки и средни предприятия е 100% , а за големи 80%.  По схемата може да кандидастват работодатели за наемане на безработни и неактивни лица за период до 12 месеца както и закупуване на оборудване за новото работно място. Процедурата е отворена за кандидатстване до 14.09.2015 г.

Кандидатстването и по двете процедури е само електронно през системата ИСУН 2020.

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram