Областният управител инж. Георги Ранов се срещна днес с посланика на Република Корея

Областният управител инж. Георги Ранов се срещна днес с посланика на Република Корея у нас Шин Менг-хо. Двамата разговаряха за възможностите за разширяване на бизнес и културните връзки между регион Стара Загора и Южна Корея.

Инж. Ранов запозна госта с икономическото състояние на областта, с природните й дадености и нейната древна история и култура. Той изрази надежда, че сближаването между двете страни ще става все по-задълбочено и ще се осъществява във всички области на обществено-икономическия живот.

Стара Загора е един прекрасен град с усмихнати хора. Аз бях за първи път тук преди две години и знам колко е голям икономическият потенциал на региона. Върнах се отново, за да търся специфични области, в които ние можем заедно да правим бизнес. Корейска компания прояви преди време интерес да развива земеделие в България. Тя вече работи в Телиш, Плевенско. Аз се надявам, че в скоро време ще мога да доведа и в Старозагорска област корейски компании, които да развиват бизнес тук, заяви Негово превъзходителство.

В края на срещата областният управител изрази задоволство от ползотворния разговор и покани г-н Шин Менг-хо отново да гостува в областта, за да разгледа богатото й културно-историческо наследство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram