Националките утре срещу Румъния на Балканиадата в Казанлък, три волейболни „рози“ в БГ тима

Националният девически тим на България започва утре срещу Румъния своето участие в стартиращото днес в Казанлък Балканско първенство по волейбол за девойки, родени 1998-1899 година – или т.нар . кадетки. По програма младите „лъвици“ трябваше да играят на старта днес срещу Молдова, но шефовете на молдовките в последния момент се обадили, че техният тим няма да пристигне изобщо в нашата страна и отказват участие. 
Така българките пропускат днешния първи състезателен ден от надпреварата и излизат срещу румънките утре вечерта от 18 часа в спортен комплекс „Багира“, чиите трибуни се очаква да бъдат препълнени от фенове.
Срещата на националките, както и всички останали мачове от Балканиадата от днес до 27 юли ще бъдат излъчвани по специализирания сайт на ВК Казанлък Волей – Багира“ www.kazanlakvolley.com .
Както е известно казанлъчани спечелиха това престижно домакинство, защото предложиха най-добри условия както за самата надпревара – като спортна зала за тренировка и провеждане на мачовете, така и като условия за възстановяване, престой леглова база и всякакви удобства за всички участници.
Освен младите „лъвици“, в борбата за разпределението на балканските медали при девойките младша възраст ще се включат още 5 национални отбора – тимовете на Гърция, Румъния, Сърбия, Турция и Молдова. 
Според регламента в балканското първенството ще се играе по системата „всеки срещи всеки“. Национален селекционер на кадетките е Десислава Величкова, от олимпийското звено на БФ-волейбол, а консултант и мениджър на тима – бившият старши треньор на девическия национален отбор за старша възраст и бивш наставник на „Казанлък Волей – Багира“ Стоян Гунчев – Чугуна.
В състава на националките заслужено попаднаха 3 от най-талантливите млади състезателки от силната казанлъшка волейболна школа. Това са либерото Златина Салабашева, разпределителката Василена Папанова и 183-сантиметровата посрещачка Диана Казакова. Последната единодушно бе определена за най-добър изпълнител на сервиси от завършилото наскоро държавно първенство за девойки младша възраст, където казанлъчанки станаха вицешампионски на България.
Организаторите от Казанлък са силно амбицирани да създадат отлична организация за балканския шампионат и да предоставят много добри условия за тренировки, възстановяване, провеждане на мачовете и всякакви удобства за всички участници и гости, разкриха домакините.
 
Ето програмата на Балканиадата за кадетки:
 
23.07.2014
16:00 – Сърбия-Гърция
18:00 – Румъния-Турция
 
 
24.07.2014
16:00 – Турция-Сърбия
18:00 – България-Румъния
 
25.07.2014
16:00 – Гърция-Турция
18:00 – Сърбия-България
 
26.07.2014
16:00 – Румъния-Сърбия
18:00 – България-Гърция
 
27.07.2014
16:00 – Гърция-Румъния
16:00 – Турция-България
– 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram