Наследниците на поп Цанко протестират в 17 часа срещу изгонването им от църковно жилище

Четирите деца на свещеник Цанко Бошнаков  ще протестират в  17 часа в казанлъшката църква „Успение на Пресвета Богородица”. Те очакват подкрепата на съгражданите си, след като снощи стана публично ясно, че са принудени заедно с майка си да напуснат жилището, което обитават. Апартаментът е собственост на Българската православна църква, тя прати съдия-изпълнител да изведе  от там децата и майката Мария Бошнакова. Причината е фактическата раздяла на свещеник Цанко и попадията Мария преди три години. С аргумента, че жилището не се ползва от църковен служител, Митрополията иска от Бошнакова и четирите й деца да го изпразнят.

Бошнакова няма къде да отиде, тя е руски гражданин и няма имоти у нас. Безработна е, няма развод с поп Цанко и вече е отказала един път предложено й общинско жилище.

В момента съдия-изпълнител описва имуществото, а децата на Бошнакови-най-голямото на 18 години, а най-малкото на 13, се зарекоха да протестират в казанлъшкия храм, чието настоятелство преди време е гласувало извеждането им от апратамента, собственост на Църквата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram