Музеят на Чудомир стана част от еврокампания

Музей „Чудомир“ е единственият културен обект от Казанлък, включен в кампанията „Човешкото лице на културното наследство“.

2018 година официално е обявена за Европейска година на културното наследство с девиз „Където миналото среща бъдещето“. Годината се отбелязва с множество културни събития, инициативи и проекти във всички държави от Европейския съюз.
Представителството на Европейската комисия в София, в партньорство с Министерство на Културата отбелязват Европейската година на културното наследство с кампанията „Човешкото лице на културното наследство“, която цели да покаже диалога между културите в ЕС чрез личния опит на европейци, които са избрали да живеят и работят в България.
Кампанията включва пощенски картички с портрети на 27 европейци (по един представител на всяка една държава членка на ЕС), които живеят в България и споделят своя опит от сблъсъка с българската култура.

На всяка локация ще бъдат достъпни безплатно до 3 различни картички и заинтересованите посетители да бъдат стимулирани да посетят и други културни центрове, за да открият портретите и впечатленията на всички 27 европейци.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram