Леко захлаждане днес

Днес над източната половина от страната, а по-късно през деня и в планинските райони от Западна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра, възможни са и градушки. Със слаб до умерен северозападен, в източната половина от страната североизточен вятър ще проникне по-хладен въздух. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 25° в североизточните райони до 35° в югозападните. В София – около 28°.

Над планините ще се развива купесто-дъждовно облачност, след обяд и над Рило-Родопската област и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 14°.

Над Черноморието облачността ще се увеличи, по-късно през деня и над южното крайбрежие и ще има валежи, на места с гръмотевици. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 28°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram