В Старозагорско: ББЦ се развежда с ВМРО заради Николина Горова

Без участието на ВМРО ще се яви „България без цензура” на предсрочните парламентарни избори, се посочва в декларация на старозагорската структура на Бареков.

Крайно слабият резултат на ВМРО в областта – едва 1000 гласа от всички 12 500 за коалицията, а е една от причините безцензурните българи да се разделят с войводите.

Другата голяма причина за дистанцирането била Николина Горова, областният председател на ВМРО – Стара Загора, обвиненията и предстоящото дело срещу нея, за провален проект под нейно ръководство към община Стара Загора.

„Съществуват съмнения, че Горова е извършвала финансови злоупотреби, проектът е изпълнен некомпетентно, а общината е задължена да върне всички отпуснати пари по него. Ние поискахме отстраняването на Николина Горова от поста областен председател на ВМРО още преди два месеца, защото разкритията за нея щяха да повлияят негативно на цялата коалиция. Тъй като сме нова партия, която се бори срещу кражбите и злоупотребите на сегашните политици, не можем да си позволим такъв човек да петни коалицията”, се казва в декларацията на ББЦ, подписана от областния й шеф Янко Янков.

Проблеми и неуредици със застъпниците на Евровота, за които се наложило ББЦ да поеме отговорност, тъй като ВМРО не били изпълнили ангажиментите си към тях, била капката, преляла чашата на последователите на Бареков в Старозагорско и окончателното им решение да се разведат с ВМРО.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram