Кметът Стоянова пак избяга от отговор за музея на розата, трясна слушалката!

Как е допуснала кметът Галина Стоянова да бъде нарушен законът, като е покровителствала гл.архитект Ивелин Недялков да го направи при проектирането и издаването на строителното разрешение за изграждането на музей на розата? Потърсихме я по телефона, за да зададем въпроса, но получихме отказ. Както е известно, Галина Стоянова си служи с откровени неистини в писмените си отговори, затова й позвънихме, а тя не само че отказа, но и прекъсна връзката. /чуйте звуковия файл по-долу/

Поводът за единствения ни въпрос е: според чл.230 ал.3 на Закона за устройство на територията гл.архитект като проектант с пълна проектантска правоспособност, работещ като служител по трудово правоотношение в администрацията на териториален орган на изпълнителната власт, може да извършва дейностите по чл. 229, ал. 1 /проектиране/ само за административно-териториални единици, в които той не е орган или не участва в състава на органи с експертни, съгласувателни, одобрителни, разрешителни, контролни или други правомощия по този закон.

Обаче гл.арх.Недялков освен, че е проектирал сградата на музея на розата, но и е издал лично строителното разрешение, напълно в разрез на императивните изисквания на ЗУТ.

Упорито търсихме днес арх.Недялков, за да го попитаме как си е позволил това. Телефоните на журналистите ни, очевидно, са вкарани в опцията „черен списък“ на неговия мобилен и автоматически отхвърлят обажданията. От други телефони той просто не прие обаждане. Галина Стоянова постъпва по същия начин, на вдигна на един от непознатите номера, от които й позвънихме.

Въобще, местната власт не иска да разговаря и отговаря на въпросите ни, респективно на питанията на аудиторията ни.

Администрацията трябва да е готова да отговори и на друг важен въпрос. След 89 дни, когато по договор изтече срокът за строежа на музея, как ще плати по договор цялата сума за градежа му в размер на 1 300 000 без ДДС, като в момента разполага само с 500 000 лв., дадени от правителството за целта?

Дали ще гърми след рязането на лентичката скритата лимонка, която залагат? Строителят вероятно ще си търси парите, ако през октомври не му бъдат броени. Нов казус като дупката на инфекциозното ли ни готвят? Дупка №2, изпитана схема?

Как ще бъдат платени верисиите, госпожо Стоянова? Как възнамерявате да намерит още близо 1 млн.лева до ткри месеца?

Ще Ви питаме!

Ето и звуковият файл с отказа на кмета Стоянова да отговаря на въпросите на МГ „Вис виталис“

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram