Казанлък събира от утре 6 девически тима на Балканиада по волейбол за кадетки

Казанлък и спортен комплекс „Багира“ ще събере от утре до 27 юли 6-те най-добри девически тима на Балканско първенство по волейбол за девойки, родени през юли след 1998-1899 година – или при т.нар . кадетки.  Казанлъчани спечелиха това престижно домакинство, защото предложиха най-добри условия както за самата надпревара – като спортна зала за тренировка и провеждане на мачовете, така и като условия за възстановяване, престой леглова база и всякакви удобства за всички участници.

Шампионатът на Балканите за кадетки бе поверен на България още през януари, по време на задесидеи на Техническата комисия към Балканската волейболна асоциация в Истанбул, когато бе приет спортно-състезателния календар.

Освен младите „лъвици“, в борбата за разпределението на балканските медали при девойките младша възраст ще се включат още 5 национални отбора – тимовете на Гърция, Румъния, Сърбия, Турция и Черна гора. Във волейболното балканско първенството всеки един от отборите ще се срещнат по веднъж.

Национален селекционер на кадетките е Десислава Величкова, от олимпийското звено на БФ-волейбол, а консултант и мениджър на тима – бившият старши треньор на девическия национален отбор  за старша възраст и бивш наставник на „Казанлък Волей – Багира“ Стоян Гунчев – Чугуна.

Казанлъчани са силно амбицирани да създадат отлична организация за балканския шампионат и да предоставят много добри условия за тренировки, възстановяване, провеждане на мачовете и всякакви удобства за всички участници и гости, разкриха домакините.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram