Зиморничав казанлъчанин направи пожар в дъжда

Казанлъчанин, живеещ кв. „В. Левски“ предизвика пожар в дъждовната вечер на 22-ри юли. Мъжът, живее на 5-я етаж в 10-ти блок в западното.
В дъждовната и топла вечер, мъжът решил да си запали печката. Над блока, се разнесли гъсти черни кълбета дим. Входът на блока се изпълнил също с дим и миризма на изгорели кабели. Това уплашило съседите, които се обадили на 112. Противопожарен автомобил, пристигна на мястото за минути. Пожарникарите, установяват, че няма поражения от пожара.
Причината за инцидента, панирал живеещите в блока, било ниското атмосферно налягане, което върнало пушекът в комина. Същевременно коминът и натрупалите се в него сажди се запалили и предизвикали допълнително усещането за тежък инцидент и пожар. Самите живеещи в блока, не знаеха каква е причината за острия мирис на изгоряло и си помислили, че е станало късо съединение на централната мрежа в блока.
По принцип, лятото и в такова време, не е добре да се пали огън в блоковете, споделиха пожарникарите на излизане от блока, след като успокоиха живеещите там.
IMGP9529

IMGP9521

IMGP9524

IMGP9525

IMGP9526

IMGP9527

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram