Шахматен клуб „Казанлък“ победи в държавното отборно първенство за сеньорити

„Енергия 21” Добрич при мъжете и ШК „Казанлък“ при жените са отборите шампиони за 2015 г. Държавното отборно първенство за сеньори (мъже) и сеньорити (жени) за 2015 г. , което се проведе от 10-ти до 12-ти юли в град Червен бряг. Контролата за игра беше по 60 минути на състезател с добавени по 10 секунди на ход. И двата турнира се играха по кръговата система „всеки срещу всеки”.

Шахматната надпревара при жените се проведе на 10 и 11 юли 2015 г. Право на участие имаха шахматистките родени преди 31.12.1965 г. В Държавното отборно първенство за сеньорити за 2015 г. взеха участие 4 отбора. Съставите бяха от 2 състезателки, с право на една резерва. С пълен отборен точков актив шампион стана отбора на Казанлък. Решителен за първото място се оказа последният кръг. В него един срещу друг се изправиха отборите на „Казанлък“ и домакините
от „Михаил Тал“ Червен бряг. И двата отбора бяха постигнали по две победи с по 2:0 срещу „Спартак Плевен XXI“ Плевен и „Виктори“ Благоевград.
Партията на втора дъска между Магдалена Сапарева от „Михаил Тал“ и Диана Дякова от „Казанлък“ завърщи без победител. На първа дъска Петранка Драганова от „Казанлък“ успя да спечели срещу Весмина Шикова, „Михаил Тал“ Червен бряг и с това да донесе поредната титла за своя клуб.

Успехът на отбора е напълно закономерен. Само преди 2 месеца Драганова спечели и индивидуалната титла при сеньоритете ,а съотборничката и Диана Дякова стана трета.

Организатори на шахматното събитие бяха ШК „Михаил Тал” Червен бряг, Българска федерация шахмат, със съдействието на Българска федерация Мастърс.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram