Цигулка и китара в хармония пред казанлъшка публика

Игор Алексич – цигулка и Милан Митич – китара изнесоха концерт пред казанлъшка публика в залите на ИМ „Искра“ и Художествената галерия, където звучаха произведения на Николо Паганини, Антонио Диабели, Фердинанд Карули, Мауро Джулиани, Арканджело Корели. Двамата сръбски музиканти бяха в Казанлък по покана на лютиера Андреан Андреев.

Игор и Милан свирят заедно от 10 години, но познанството им датира много по-отдавна, още от ученическите им години. И двамата са за първи път в Казанлък. Игор Алексич завършва и има следдипломна квалификация по цигулка от Факултета по музикални изкуства в Белград в класа на проф. Александър Павлович. В същия факултет завършва и следдипломната си квалификация в областта на камерната музика в класа на проф. Урош Пешич. Годините на обучение му носят много награди и престиж.

Милан Митич е роден в Ниш, Сърбия. Започва да изнася концерти още по време на обучението си в средното училище по музика „Йосип Славенски“ в Белград. През 1990 г. постъпва в Музикалната академия в Белград в класа по класическа китара на професор Вера Огризович. Завършва в същия клас през 1996 г., когато прави запис и на своя първи солов албум „Носталгия“. В момента работи като учител в отдела по класическа китара в Ниш. Последните 10 години свири камерна музика (дуети) с цигулка, флейта, китара.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram