Право на отговор на Община Казанлък

Право на отговор на Община Казанлък

Относно публикация за проекта за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ПМГ „Никола Обрешков“ –Казанлък

Пристройката към ПМГ „Никола Обрешков“ не е част от проекта за енергийна ефективност и ОПРР не изисква анекс за нея

Нищо вярно няма в твърденията, разпространени от сайта Press TV, свързани с ПМГ „Никола Обрешков“ и изпълнението на проекта за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в основната сграда на училището. В цитираното от МРРБ писмо до медийната група ясно и категорично се казва, че пристройката към гимназията не е част от обекта за интервенция и в този смисъл не е подписван анекс към договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, което означава, че по никакъв начин не се засяга инвестицията по проекта. Никъде не се споменава, че Община Казанлък не е спазила договора  или е нарушила законовите и нормативните изисквания, от което да следва налагането на финансова глоба.

Точно обратното на твърденията в публикацията на Пресс ТВ, МРРБ информира, че Община Казанлък е информирала Управляващия орган на ОП РР за настъпили извънредни обстоятелства в основната сграда на ПМГ „Никола Обрешков“ на 22 юни.

През месец юли по Оперативна програма „Регионално развитие“ бяха направени две проверки на място по проекта за енергийна ефективност. Единствената препоръка на Управляващия орган е да бъде своевременно уведомен от Община Казанлък за предприетите мерки за укрепване, реконструкция и изграждане на срутената част от сградата.

МГ „Вис Виталис“ продължава да тълкува фактите и документите така, както на нея би й се искало да изглеждат, но с това за пореден път подвежда обществеността с невярна информация и манипулативни внушения. Единственият ангажимент на Община Казанлък е да възстанови нанесените щети от инцидента, без да търпи финансови санкции.

Пресцентър на Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram