Остават часове до старта на балканиадата по волейбол в Казанлък

Непосредствено преди началото на балканиадата по волейбол за момчета до 15 години, националният отбор на България приключва своята подготовка в Казанлък. Форумът е в зала„Багира”от 21 до 25 юли. В надпреварата ще участват осем страни, а отборите ще бъдат разделени в две групи по четири тима.
Селекционер на отбора на България е треньорът на мъжкия отбор на „Добруджа 07“ (Добрич) Мирослав Живков. Първоначално специалистът повика двадесет момчета в разширения състав. В последствие в селекцията останаха шестнадесет състезатели. Окончателната група от 12 волейболисти, които ще ни представят на балканския форум ще бъде обявена непосредствено преди старта на състезанието.
На Балканското първенство за тази възрастова група досега България е била домакин два пъти – през 2012 в Добрич и през 2013 в Казанлък, като и двата пъти най-малките  „Лъвчета“ триумфираха като шампиони.  През 2014 година шампионатът се проведе в Анкара, като с титлата се поздравиха домакините от Турция, а нашите волейболисти останаха със сребърните медали.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram