Общината „скатава“ 73 мъртви души, мигрирали адресно към селата

21 новоселци са регистрирани само в периода 1 февруари-25 април в казанлъшкото село Ръжена, сочи справка на Главна дирекция ГРАО. Новите заселници са зявили настоящ адрес там в този период, а други двама са се регистрирали за постоянно.

25 април е посочен в Изборния кодекс като финален ден за придобиване на правота да се гласува в новото населено място.

В общината ни мигрантите към селата към този последен възможен ден са общо 257 показват данните на ГД ГРАО.

Преди изборите наесен за кметове и общински съветници в цялата страна се наблюдава завишен брой на хора, които са регистрирани на един адрес, спекулации с административните адреси по села, където няма улици и номера, приток на новоселци и нови граждани.

В Казанлък от началото на феврурари до 25 април са променили постоянния си или настоящ адрес общо 556 човека, от тях по-голямата част-344, са нов настоящ.

В Крън промяната на местоживеене са направили 38 човека. В Бузовград са шестима, в Голямо Дряново четирима, а в Горно Изворово мераклиите да се водят там на адрес са 13, при население от близо 200 човека. Нови 8 човека са се записали в Долно Изворово, други 13 в Дунавци, припозналите Енина като нов дом са общо 17 души. Копринка е харесано от 23-ма за местоживеене, Кънчево от 12, а Горно Черковище от 24. В Овощник прясно са се регистрирали 11, в Розово 9, в Средногорово 10 човека. Нов адрес имат в Хаджидимитрово 13 души, в Черганово 8, в Шейново също 8, в Шипка 10 и в Ясеново 6.

Припомняме, че както вече писа сайтът www.presstv.bg, данните на Главна дирекция ГРАО и Община Казанлък се разминават. При елементарна аритметика се оказва, че местната власт „скатава” 73 човека от справката. Те са новоселци, които са мигрирали към селата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram