ПАЗИ, БОЖЕ, СЛЯПО КМЕТ ДА СТАНЕ! (Втора част)

Де да бяха само това (изброените в първата част на този текст) кметски издънки (та като няма как да ги поберем в една част, трябва да пишем и втора).

Днес нито един от кметските тролове във Фейсбук, нито официален представител на общината не коментира обявеният за нищожен договор между общината и „Тракия трейд“ ООД и лихвите от 1000 лв. на ден, които (най-вероятно в следващия мандат) ще трябва да изплаща общината, т. е. ти, мили ми казанлъшки данъкоплатецо!

Всички разчитат на късата ни памет, премрежена от яркото лятно слънце, гарнирано с ваканционно настроение.

Никой не понесе и отговорност за предизвиканият от председателя на ОбС Николай Златанов скандал за въвеждане в заблуждение журналисти и общественост за уж „изчезналите” документи от касата на ОбС по време на предходното управление. Непознаването на закона и изпълняването на политически поръчки свише, няма как да оправдае председателят Златанов, че писмено е въвел в заблуждение органите на полицията, а с пресконференцията – журналистите и обществеността.

Мълчи се и по въпроса, че озеленяваща фирма от Бургас със съдебно досие спечели поредната обществена поръчка тук, а в същото време кварталите и детските площадки на Казанлък буренясват, пълни със змии, кърлежи и прочие гадини.

Но скандалите продължиха в същия верен тон, зададен от ГЕРБ, община Казанлък да се обслужва от партийни фирми, а не от местни такива. Оказва се, че работниците, които ремонтират Розариума не са казанлъшки безработни, а „закупени“ отвън работници, настанени в хотел „Казанлък“, както съвестно отбеляза читател на нашия сайт. Кой им плаща на тези работници за спането?!, попита човечецът, представил се като „Възмутен безработен казанлъчанин”, но отговор не получи.

После, за капак, нашата кметица, която си спечели прозвището „най-върл враг на пенсионерите в Общината”, отново назначи пенсионер, който изяде хляба на млад специалист. Това е лицето Стойно Стойнов, бивш шеф на РУП – Казанлък, пенсиониран миналата година, в края на септември. На Стойнов му бе отредена длъжност в Общинското предприятие, което ръководи Николай Чалъков.

Така че няма защо да видим нашата мила кметица, че не си е спазила предизборното обещание от 2011, когато се готвеше за високия пост. Тогава тя обеща, че ще работи в името на младите, ще им осигури работа и достоен живот, но забрави само да уточни, че това ще се случи в други български градове или в чужбина.

Какво да говорим за хилядите малки сигналчета на хора, които се оплакват от ненавременната реакция на общинските свидни кадри, за зейнала на ул. “Сан Стефано“ шахта, за паднало дърво до северния вход на блок №22 в кв. „Васил Левски”. Никой не отговаря на разтревожените и възмутени граждани за „своеволията” на еколозите, които изпосякофха здрави дървета навсякъде в централната част на града, а опасните дървета покрай блоковете дебнат за жертви.

Луди пари се хвърлят за китки и рози преди ежегодния празник на емблематичното ни цвете, но специалистите съветват, че това се прави през есента. А нашите „набедени” озеленители трошат луда общинска пара за разсад и фиданки, бързат ударно преди празника, дано новите насаждения издържат целия безкрайно протяжен и отегчително грандомански „фестивал”, но не би…

Розите съхнат, китките също, фиданките въобще не се ловят на кметското хоро, а в Казанлък вече и децата знаят, още от предходния мандат, че от китки и асфалт най се пипа. Коя комисия ще ти тръгне да брои точно колко китки са поръчани и точно колко са засадени? Нали така?

Спомням си времената, когато бях сам, когато единствен казвах това, за което и слепите имаха очи в Казанлък. Но всеки се страхуваше от вездесъщата кметица, зад която стоеше репресивния апарат и милиардите левове на могъщата й партия, управлявана като мутренска структура. Че кметицата ни повече виси във Фейсбук, за да се разправя с „непослушковците”, които критикуват „откритото” й упавление, че се в Казанлък се наказват хора, само защото проявяват инакомислие.

Днес виждам, че битката ми не е била напразна, че все повече и повече хора проглеждат и се осмеляват да говорят истината, която е ясна за всички ни. Затова си позволих днес повече да цитирам.

Като например това:

„Ето това е Вашия кмет казанлъчани, изпълнен с дребни интригантски и манипулативни сценарии. Прилича ли му на кмет на Община да се занимава с такива неща?”

Нямам какво да добавя.

Светлозар Стоянов

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram