Съдят прокурор Кацаров, мачкал подчинени

Магистрати се оплаквали от прокурора Кръстин Кацаров, защото на висок тон им казвал как да решават дела и кого да задържат за 72 ч, понякога и ги ругаел, разказа зам. окръжният прокурор на Стара Загора Емилия Вакарелска по делото срещу колегата си от Казанлък в Софийския градски съд, съобщава „24 часа“.

Кацаров е подсъдим за натиск над прокурори и съдия по дела през 2015 г. Разследването срещу него се проточи 1,5 г. заради 4 психиатрични експертизи. Последната – изготвена от деветима вещи лица, гласи, че Кацаров е вменяем и може да носи наказателна отговорност.

Вакарелска разказа пред съда за странности у Кацаров. На семинар за прокурорски шефове той пиел бира и не влизал на лекциите. Когато се появил в конферетната зала, бил по джапанки и потник.

„Приберете си лудите от улицата“, това казали полицаи от Казанлък по адрес на Кацаров на психиатърка, която срещнали в кафене в града. Те визирали нощно нахлуване в районното управление, при което прокурорът сипел заплахи за уволнения към униформени.

Името на Кацаров нашумя преди 2 г., когато започна разследване срещу журналист от Пресс тв заради репортажи за наводнението в Казанлък./Сн. 24 часа

24chasa.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram