Полицейска операция от ОДМВР – Стара Загора

На 11.07.2015 г. на територията на общ. Стара Загора и общ. Казанлък, от служителите на Сектор „Криминална полиция” при ОДМВР – Стара Загора и РУ – Казанлък, беше проведена специализирана полицейска операция за пресичане на престъпна дейност, свързана с придобиване и незаконно притежание на оръжие.

В хода на операцията, непосредствено след извършена сделка по продажба на незаконно оръжие, са задържани лицата К. К. на 47 г. от с. Горно Черковище, общ. Казанлък, Р. Т., на 55 г. от гр. Казанлък, Ю. Е, на 51 г., гражданин на Република Турция, със статут на продължително пребиваващ в Република България чужденец, С. С. , на 25 г., от гр. Стара Загора и И. С., на 51 г., от гр. Стара Загора.

При извършено претърсване в л.а. “Опел Вектра”, управляван от С. С., е намерен и иззет пистолет “Макаров”, кал. 9х18 мм., без идентификационен номер, с  резба на цевта, пълнител за него и 1 бр. шумозаглушител.

При извършено претърсване в л. а. “Тойота Рав 4”, управляван от К. К., е намерен и иззет още един пистолет “Макаров”, кал. 9х18 мм., без идентификационен номер, също с  резба на цевта, пълнител за него и 1 бр. шумозаглушител, а при извършения личен обиск на лицето е намерена и иззета сумата от 980 лв.

При последвало претърсване и изземване на адрес в гр. Казанлък, в апартамент обитаван от К. К., са намерени и иззети 96 бр. боеприпаси за пистолет  “Макаров”, кал. 9х18 мм.

При извършено претърсване във вила обитавана от  Р. Т., намираща се в землището на с. Горно Черковище, е намерен 1 бр. пистолет марка “BLOW MINI MOD 2000”, кал. 8 мм. Извършено е претърсване и изземване и във вила, съседна на вилата, обитавана от Р. Т. Същата е обособена като работилница, с намиращи се в нея настолна бормашина, ъглошлайф, мини фреза, шмиргел и множество металообработващи инструменти и детайли и е свързана със захранващ кабел за електрически ток с вилата, обитавана от Р. Т.  Намерени са и са иззети: 13 бр. цеви, различни по калибър и дължина, 1 бр. огнепроводен шнур, с дължина 143 см., 4 бр. боеприпаси калибър 9х18 мм., 1 бр. боеприпас, кал. 5х45 мм., 3 бр. възвратни пружини, 10 бр. кръгли гумени шайби с отвор в средата.

Лицата са задържани за срок до 24 ч. в Първо РУ – Стара Загора и в РУ – Казанлък. По отношение на Ю. Е., К. К. и Р. Т. са образувани досъдебни производства за извършени престъпления по чл.339, ал.1 от НК. Работата по доказване на цялостната им престъпна дейност продължава.

IMG_Pistols2IMG_Pistols1

 

 

 

 

 

 

IMG_Pistols3

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram