Отговор от Община Казанлък

В Зала №6 на Община Казанлък в сряда пред регионалните медии бе представена организацията на дейността на Младежките общински патрули. Само седмица след началото на тяхната работа Вашият сайт си позволи едностранно да набеди едно от момчетата за побойник, без да потърси другата гледна точка – на самото момче, родител, класен ръководител, Община, който и да било, както изисква правенето на обективна журналистика и без да изчака резултатите от полицейската проверка.

На срещата с медиите от проверката на сформираната общинска комисия стана ясно, че Димитър не е бил във време на дежурство и няма как да е вярно заглавието на публикувания във вашия сайт материал, че става дума за действия на Общински младежки патрул. Да, случаят „никак не е приятен за дейността на „Еко патрула“, защото представен чрез Вас внушава враждебност към младите момичета и момчета на Казанлък, откликнали на идеята на Кмета Галина Стоянова да опазват общинската собственост, за разлика от други младежи, станали печално известни с вандалските си прояви. Не е приятен за близките, родителите и приятелите на всичките тези 12 казанлъшки ученици, които заявяват с решението си да станат част от Общинската еко инициатива, че искат да живеят в красиво и подредено място, с поддържани паркове и зони за отдих.

Ако представителите на сайта бяха останали до края на срещата с всички останали щяха вече категорично да знаят и разпознават отличителните знаци на еко патрулите на Община Казанлък, а именно: надписани шапки, тениски и баджове с логото на Общината и името на детето и никакво оръжие, нито палки. Жалко е да внушавате това!

На свой ред питаме Вас: младите хора на Казанлък ли са целта на Вашите злонамерени материали?

Еко инициативата на Община Казанлък ли предизвика крайно негативната Ви реакция?

За всички останали квалификации, които си позволявате по отношение на длъжностни лица – оставяме свободата на всички медии и жители на града да си направят сами изводите, а ние ще си потърсим правата по реда на Закона за обида и клевета. Коментарите под Вашата публикация говорят достатъчно…

Община Казанлък е готова да отговори на всички Ваши питания по законно установения ред, а именно – след запитване от Ваша страна по Закона за достъп до обществена информация, а такова не е получено при нас.

Община Казанлък

Защо Община Казанлък удари рамо на „екопатрула“ с палката?

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram