Галина Стоянова мълчи за промяна на адреси в казанлъшко преди изборите

Колко са променените постоянни и настоящи адреси в община Казанлък в периода 1 февруари-24 април 2015 г. информация не получихме от кмета Стоянова, макар от Медийна група „Вис виталис” поискахме официално справка по Закона за достъп до обществена информация. В законния срок за отговор на нашето заявление не постъпи отговор. Това е поредният мълчалив отказ на наши въпроси от кмета.

Попитахме във връзка с информацията за рязкото покачване на населението по документи на редица общини точно преди оформянето на списъците за местните избори, непосредствено преди 25 април и по повод на сигналите за множество нарушения при адресните регистрации и предвид предстоящите избори през октомври. До редакцията стигнаха слухове, че за едно лице, което има право да бъде регистрирано на определен адрес да не се съхранява документ в съответната администрация за това му право. Друг слух за нарушение са завишен брой лица, които са регистрирани на един адрес, както за нарушения във връзка с административните адреси по села, където няма улици и номера. Например, в една къща са регистрирани няколко лица. Говори се и за нарушения, които са извършени преди изтичането на давностния срок по Закона за административните нарушения и наказания.

За съжаление, висшия администратор на Общината, Галина Стоянова, не удостои с отговори и тези ни питания.

МГ „Вис виталис” ще се обърне отново към съда, както и към Областна администрация, за да изясни ситуацията в този период и за да я сравни с предизборния.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram