Новини от вас: Атанас Милев: я да видим фактите: Хората искат СИГУРНОСТ ! Бъдете община за хората !!!

Я да видим фактите :
1. Младежът казва че е намерил пръчка , ударил го е и …е избягал ! Ударите по ръката на човека са поне 3 !!! Потвърдено от медицинско свидетелство !
2. Всъщност – какво е искал Димитър от децата на които е направил забележка , заради което всъщност се е проявил бащинският инстинкт на Тодор и нормално е да защити сина си ако някой се заяжда с него ! Щом е бил с отличителните знаци на Екопатрула , в късните часове – 9:10 както казва баща му ( не Димитър) дали е имал право на това след така да се каже – неработно време както казват от общината ? Има ли право да се разпорежда той , да дава команди на деца да не замърсяват примерно ( нека се изясни какво е искал от децата Димитър ) , да се представя като екопатрул и да превишава правомощията си ? А какви са те ? Всъщност по интересно е да се чуе какво казва сина на Тодор – защо е било спречкването между него и Димитър ???
3. Защо около 10 човека веднага написаха коментари еднакви и то от рода – той е пиян , защо го давате по телевизията ? Каква телевизия това е сайт ? И другото – един да се обърка да каже тв, айде , холъм ама 10 човека ??? Кой ги подучи как да коментират и какво точно да напишат ?
4. Защо общината наистина взе страна преди да е излязло резултат от разследването на полицията ?
5. Имало е други свидетели макар и деца, комшията на Тодор също е дошъл, ами те разпитани ли са вече ? Какво са казали ?
6. Бащата на Димитър е нормално да вземе участие , да защити сина си и да коментира след като момчето е непълнолетно. Въпросът е да се чува истината ! Имал ли е палка Димитър, взети ли са вече натривки или следи от кръв по нея от Тодор ? Ако няма палка, това дърво открито ли е – има ли кръв от Тодор ?
7. Тодор дори да е пиян – той не кара кола ! Може и да е мъртво пиян , може и да лази , тва не е на никой работа !!! Как определихте обаче че е такъв ? И за Юнкер се мислеше че е пиян , но … имал болки от ишиас ! Не преценяйте така без да сте сигурни , въпросът е дали е бил направен тест с дрегер на мястото тогава ?
8. Извикана ли е полиция на инцидента от потърпевшите ? Не ! Защо ???
9. Димитър не споменава да е бил удрян, защо е бягал тогава , защо не се е обадил на своите ръководители за инструкции , защо не е извикал полиция ?
10. Тодор , видно е познат в квартала като проблемна личност като гледам коментарите . Има ли той други провинения ? Подавани ли са жалби срещу него ? Налагани ли са му глоби за нарушаване на обществен ред примерно ?
11. Е ли е възможно ако в действителност Тодор е бил пиян, да е паднал , да се е наранил в храстите докато си търси ключовете и да се окаже че сам се е наранил ?

12. Димитър си признава обаче че го е ударил , но не споменава че е имало удар от Тодор ! Т.е. няма размяна на удари !!! Не може в такъв случай да се говори за това че жертвата е Димитър !
13. Добре, но Димитър все пак е на 14 години !!! Как така голям мъж е оставил малко момче да му нанесе 3 удара ? И дори не го е ритнал нещо или ударил да се защити ? Някой лъже тука !
14. Класната му на Димитър , в ролята на съдия ли го играе ? Дава обяснения какъв е бил Димитър, как никога не се е провинявал … Това не означава че Димитър не може да е виновен и да показва агресия когато получи в ръцете си власт !
15. Имам чуство че всички сте наясно че Димитър е невинен , но заради омразата между Преств и община Казанлък , сега става изкупителна жертва едно момче. Защо не се проведе една среща между община Казанлък и представители на медията и да се изгладят тези вражди , защото наистина от всеки един репортаж бълва явна омраза към всичко което общината прави ?!? И това би било полезно за всички ! Нека и общината да излъчи свой говорител който само да коренспондира с медиите , да дава официални изявления и да може да съгласува поставените му въпроси. Само когато се отговори на въпростите които изникват , само тогава ще се види истината. Но нека всички работят за това !
*** Моето мнение е, че страните трябва да седнат на една маса и да се разберат. Поканете и Тодор и сина му, и Димитър и баща му , и медии и представители на общината и един медиатор . Не може да се съсипва бъдещето на едно момче заради политически, лични или служебни интереси. Дори да е виновен Димитър , дори да не е преценил добре обстановката, дори да е бил малко по-краен , трябва да се изясни въпроса , но да се прави от 14 годишен младеж жертвено агне не съм съгласен. Към Тодор мога да кажа , че знае че е прекалил , знае че преиграва , знае че е преувеличил малко нещата , но не каквито и проблеми да има , не бива да опорочава бъдещето на момчето заради това да се покаже колко много вреди общината като е не създала регламент и е назначила с извинение келеши да вършат нещо което е нейна презункция. Сега всеки има мнение, но не залитайте в крайности . Общината е на всички, има проблеми , не подкрепям и аз много неща които се правят тук и има много камъни за дялане .И затова е крайно време и общината да направи така че достъпът на сигнали до нея да е по лесен. Направете сайта на общината със място за подаване на оплакване сигнали и т.н. като се получава изходящ номер . До общината – не бягайте от проблемите на хората ! За да вървят нещата трябва да има чуваемост ! И ето – има проблем с циганите в града – силни музики до късно до 1-2 часа през нощта , нощно време препускат каруци в изтока особено , без светлини, галопиращи коне с 10 циганина вътре … когато стане инцидент ще е късно. Продължават да препускат коне и каруци по главния път за Стара Загора ! Със всяка каруца има по 2-3 кучета обикалящи по платното ! Инцидентите предстоят ! Мерки само слушаме че се взимат но не е така !!!! Имаше стачка за хвърляне на камъни по колите от циганета , пак се потули всичко от полицията , не може така ! А проблемите не се решават – те се задълбочават ! Вечер рядко обикалят патрулки особено в изтока – а по късните часове групи от по 5-6 циганета нападат вулгарно възрастни хора с колелета прибиращи се от работа, млади момичета и всеки който им е на пътя . Блъскат знаци, пейки трошат, викат , псуват, не е нормално това хулиганско поведение ! Не може от терасите да се намесваме постоянно , защото утре ще слезнем комшиите и ще го тълкувате като самоуправство. Не бива общината да бяга от проблемите. А когато няма къде да се поставят те ( знаете че малко хора идват в приемната ви ) то те се поставят в медиите – а от тук се нагнетява обществено напрежение и то излишно при положение че могат да се вземат мерки о време . Не е трудно да се приложи закона ! Днес го видяхме в Благоевград ! Искаме общината да бъде спокойна ! Затова е този отпор към случая межу Тодор и Димитър ! Хората искат СИГУРНОСТ ! Бъдете община за хората !!!

Младеж от общинския еко патрул ударил с палка казанлъчанин

На среща в Общината: Момчето от еко патрула се е самоотбранявало

Защо Община Казанлък удари рамо на „екопатрула“ с палката?

Отговор от Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram