Със средства от фонд „Читалища” Община Казанлък финансира читалищни проекти

Всички читалища на територията на община Казанлък, подали проекти за финансиране от предвидения в общинския бюджет фонд „Читалища“, получиха средства за тяхното реализиране. Фондът бе определен с Решение №28/12.01.2012 г. на ОбС-Казанлък.

Седемчленна комисия с председател Сребра Касева, началник-отдел „Култура и туризъм“ в Община Казанлък, разгледа постъпилите проекти в сферата на любителското творчество и взе решение за разпределение на средствата, с което представителите на читалищата бяха запознати. Всички читалища са удовлетворени от средствата, които получават като допълнителна финансова подкрепа от Общината. Единствено помолиха, ако има възможност, в бъдеще да кандидатстват и за ремонти на читалищните сгради.

От своя страна кметът на община Казанлък Галина Стоянова изказа благодарност към всички читалища и техните формации, взели дейно участие в тържествените събития по време на Празника на розата. Тя аплодира идеята им да представят българските традиции, занаяти и бит по един автентичен начин, което читалищата направиха паралелно с ритуала „Розобер“ на 3 юни, и ги насърчи да работят активно в тази посока за следващите празници. Кметът сподели и идеята да се разшири обхвата на ритуала „Розобер“ в различни дни и в останалите населени места , където има масиви с розови насаждения.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram