Кметът на Общината посети селата Бузовград и Розово

В срещата на кмета на община Казанлък Галина Стоянова с кмета на село Бузовград Михаил Янушев взеха участие заместник – кметът по икономика, инвестиции и собственост Михаил Михайлов, общинските съветници Иван Гитев, Генчо Генчев и Иван Катанов. Те разговаряха с ръководствата на местните читалища, училището и пенсионерски клуб. Една от основните теми, които бяха обсъдени беше за насоки за развитие на туризма. В центъра на Бузовград се разработва информационен център за популяризиране на селото, за популяризиране на познатата като „Слънчева врата“ или крепостта „Мегалита“, Останките от крепостта Бузово кале и разкопките свързани с нея. Местната управа планира и изграждане на парк в центъра на селото с уреди за спорт, люлки и други.

В срещата на кмета на община Казанлък с кмета на село Розово Теодора Георгиева участваха заместник – кметът по икономика, инвестиции и собственост Михаил Михайлов, общинските съветници Иван Гитев и Мария Цонева. Те разговаряха с ръководствата на местното читалище, директора на детската градина, кооперацията  и пенсионерски клуб. Бяха отправени поздрави към местното читалище „Христо Ботев – 1897“ за бляскавото представяне и златните медали от Фолклорния събор „ Песни и танци на Кабата край Касабата “. За страхотното си представяне  танцовият клуб „ Розово “ получи покана за участие в международен фестивал, който ще се проведе в Сърбия. Беше обсъдено и едно от най-големите желания на младежите и на футболен клуб  „Млада Гвардия“ ,с. Розово –  проект за изграждане на футболно игрище.

Посещенията на кмета на община Казанлък по места за дискусия по трудните въпроси, които имат нужда от съдействието на Общината за разрешаване продължава.

Пресцентър на община Казанлък

cab404d6-3347-4af5-acd9-68f0f1024509 e48b7981-2551-4f26-9ee3-df947362b05d

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram