„Задържане под стража“ за 36-годишен рецидивист, за опит за изнасилване

На 11 юли 2018 г. по искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  П.М., на 36 г., привлечен като обвиняем за това, че на 08 юли 2018 г. в гр.Мъглиж, в условията на опасен рецидив, е направил опит да се  съвкупи с лице от женски пол, като я е принудил към това със сила – нанесъл  множество удари в областта на главата й.

До момента е установено, че П.М. е влязъл в сграда, в който работила 19-годишната пострадала. Там я заговорил и предложил да й помогне в изнасянето на маси и столове от складово помещение. Докато се придвижвали към склада, обвиняемият вкарал  пострадалата в една от стаите, заключил вратата, взел й телефона и започнал да я удря по главата и цялото тяло, изказвайки намерението си да осъществи насилствен полов акт. Свидетелката през цялото време викала и се отбранявала, като успяла да натисне паник бутон, след което дошли служители на СОТ, а извършителят избягал.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, на обвиняемия, извършен оглед на местопроизшествие, изготвена е техническа експертиза, лицата са освидетелствани и са назначени съдебно-медицински експертизи и др. писмени доказателства. Обвиняемият П.М. е осъждан, по 20 присъди, за престъпления против собствеността и за едно престъпление против половата неприкосновеност. През декември 2017 г. е освободен от Затвора- Стара Загора, където е търпял общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца. Настоящото престъпление е извършено при условията на опасен рецидив .

За престъплението, в които е обвинен се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 15 години.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя им.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Ст.Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram