Областният управител направи втори оглед на пострадалото от пороя село Турия

Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова посети село Турия и направи втори оглед на най-засегнатите къщи от наводнението в селото на 15 юни т.г. Още в деня на потопа Аладжова беше на място в Турия, а ден след това се включи и в огледа на щетите.

Почти месец след водния ад, областния управител в Турия сподели:

„Тук съм, защото не искам да мислите, че, след като стихията отмина и обстановката се поуспокои, вие вече сте забравени.

Видях какво беше тук само часове след наводнението и радващото в случая е, че наистина няма сериозно пострадали хора. Всички  засегнати от наводнението, които са с адресна регистрация в Турия, на първоначален етап ще получат еднократна помощ от 325 лева, но ангажиментът на държавата не спира дотук. Предстои и произнасянето на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет”.

Аладжова се срещна си с някои от пострадалите от водната стихия хора, присъства и кметът на община Павел баня Станимир Радевски. Областният управител ще подари телевизор на 78-годишна самотна баба Стефана, чийто дом е сред най-засегнатите от стихията. Аладжова се ангажира да организира и младежка група, която в събота да почисти двора и да помогне на възрастната жена да се върне по-бързо към нормалния си ритъм на живот.

 

Припомняме, че вследствие на обилните валежи в средата на месец Юни река Турийска излезе от коритото си и огромна приливна вълна връхлетя селото. Десетки къщи и дворове бяха залети. Поражения имаше и върху общинска собственост – огради, пътна настилка, тротоари.

Picture 027 (Large)

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram