Обществена среща за сградата на читалището в Шипка

От шипченското читалище „Светлина“ – 1861 обявиха среща, на която ще се дебатира възстановяването на уникалния читалищен салон в града.

Темата на срещата е:  “Миналото, настоящето и бъдещето на сградата на Народно читалище “Светлина -1861”

Първата дискусия ще се проведе на 12.07.2018г., от 17:00 часа в гр. Шипка в салона на Читалището на ул. Боян Чомаков 4 в присъствието на Заместник Министър на Културата, представители на Община Казанлък, общественици, културни дейци и представители на бизнеса. Следват провеждане на дискусии в София и други градове. Целта на дискусиите е формиране на организационен комитет, който да изгради концепцията за ползване на сградата и нейното възраждане, както и да ръководи дарителската кампания.

ПРОЕКТО ДНЕВЕН РЕД
ОТВОРЕНА ОБЩЕСТВЕНА ДИСКУСИЯ на
Тема “Минало, бъдеще и настояще на сградата на Народно Читалище “Светлина – 1861”

1) Представяне на настоящата ситуация – история на сградата, медиен и обществен интерес и среща с Министърът на Културата, действия, предприети от Министерство на Културата, Община Казанлък и Кметство Шипка, Народно Читалище “Светлина – 1861” към момента.
3) Дискусия и генериране на идеи за бъдещето на сградата.
4) Предложения за членове и структура на Организационен комитет
5) Необходими последващи действия.

Заедно можем да открием реални възможности за интегрирането на сградата в културния живот на Община Казанлък и страната. Можем да спрем разрухата и да се обединим около кауза на просвета, развитие и разцвет.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram