„Искрица” спечели „Гран при” от международния конкурс в Бяла

13-годишната Рая Йовчева от Вокална студия „Искрица” на Читалище „Искра” взе „Гран при” във Фестивала-конкурс в Бяла за европейски школи по изкуствата.

Рая си тръгна със специална статуетка на конкурса и с награда – участие в конкурс в Москва. Казанлъшките таланти от „Искрица” Десислава Гудова и Теодора Апостолова са отличени с две първи места в раздел „Музикални изкуства”.

Певци, композитори, представители на общините Варна и Бяла, творци от Германия и Полша, преподаватели от Руската музикална академия „Гнесин”, представители на НПО и читалища оценяваха над 80 участници в 4 възрастови групи.

„Радвам се, че закриваме творческия сезон с удовлетворение и хъс за нови постижения”, каза ръководителката на ВС „Искрица” Стефка Денева след международния конкурс.

Според журито възпитаниците на Стефка Денева демонстрираха много енергия и високо вокално майсторство пред участниците от Германия, Румъния, Украйна, Литва, Полша, Русия и др. Събитието, в което се включиха повече от 200 бъдещи певци, актьори, художници и танцьори, се проведе под патронажа на кмета на Бяла.

НЧ „Искра-1860”

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram