Хаджиеновци се готвят за лятна практика в Дрезден

Продължава подготовката на младежите от Професионална гимназия „Иван Хаджиенов” за лятна практика в германския град Дрезден. В предвидените занятия по професионална и езикова подготовка бъдещите специалисти ще доразвият знанията, получени в Казанлъшкото техническо училище, познато на всички като Механотехникума. Новата възможност за учениците е европейският проект „Компютърно проектиране на технологии в машиностроенето”, финансиран за 43 000€ от програма „Леонардо“-Мобилност. Казанлъшките младежи ще наблюдават и усвояват европейските достижения и стандарти в областта на компютърното проектиране и работата с чертожни програми AutoCAD и Inventor. Подобни технологии са сред
най-необходимите в индустриалните фирми в региона, а недостигът от инженерни специалисти все още е осезаем.  Германският обучителен партньор от град Дрезден, ползвайки контактите си с немски училища, университети и фирми, ще запознае учениците ни с най-новите постижения в областта на проектирането в 2D и 3D формат, както и ще предложи атрактивна културна програма за младежите при престоя им от 20 дни в Германия.
Дни преди отпътуването за обучителна практика в Германия, ученици и родители се запознаха с условията на триседмичния престой в град Дрезден. В края на курса на казанлъшките младежи им предстои представяне и защита на групови проекти.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram