Истината лъсна! Кметът Стоянова призна, че лъже за КТБ! Както предрече още през май Пресс ТВ!

Община Казанлък не е провеждала обществена поръчка за избор на Корпоративна търговска банка за обслужваща местните публични средства, призна днес кметът Галина Стоянова и така опроверга сама себе си.

Преди два месеца, когато Пресс тв разкри, че обществена поръчка не е имало, а банката е избрана по неясни критерии и принципи, кметът Стоянова излъга в свое писмо от 15 май т.г. до редакцията, твърдейки че „От януари 2013 г. след проведена обществена поръчка за избор на обслужваща банка, Община Казанлък сключи договор със спечелелия поръчката „Корпоративна търговска банка, съгласно Закона за бюджета”.

otg

 

 

 

 

 

 

 

 

otgmediino-zapitvane

 

 

 

 

 

Julia111

 

 

 

 

 

Подобно твърдение направи и председателят на Общинския съвет Николай Златанов в коментар на личната си стена във Фейсбук на 15.05.2015 г. върху пост със статията на Пресс тв „ШОК:  Кметът Галина Стоянова изскочи от скандалните списъци на банкера Цветан Василев!” Ето какво написа Златанов с нескрита подигравка: „Шок има в главите на ДРУГАРИТЕ от медията на САМАРСКИ  и БСП. КТБ беше обслужваща банка на община Казанлък, избрана с обществена поръчка. За тези, които не знаят, избора на банка за всички общини СЕ СЪГЛАСУВА с министерството на финансите”.

zlatanov KTB

 

 

 

 

 

Разкритията на Пресс ТВ, публикувани още на 15 май 2015 г. по темата вижте тук:

http://www.presstv.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%BE%D1%82-

И тук:

http://www.presstv.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%BE%D1%82-

Днес на заседание на Общинския съвет в отговор на питане на общинския съветник от БСП Моника Динева, Галина Стоянова заяви, че не е провеждана обществена поръчка, защото по чл.1 от ЗОС не било нужно и така потвърди, че е лъгала казанлъчани. КТБ била предпочетена заради най-добрите условия пред другите две оферти на Общинска банка и Юнион банк .

Причината за избора на фалиралата вече КТБ била предоставянето на служебни автомобили на кмета и председателя от трезора на Цветан Василев, изповяда Стоянова. Защото автопаркът на администрацията от времето на кмета Стефан Дамянов бил толкова остарял, че било наложително новата власт да се качи на нови коли.

Според Златанов, на фона на всички сутрешни блокове по телевизиите, които показвали скъпите служебни коли на други общини, техните били скромни и по на десет години.

Проверка на Пресс тв преди минути показа, обаче, че и Златанов и Стоянова пак лъжат, защото и Общинска банка /от която бяха прехвърлени парите на казанлъчани в КТБ, а после обратно върнати пак в Общинска банка/ е предлагала в офертата си също служебни автомобили, но все пак КТБ на скандалния Цветан Василев била предпочетена.

 

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ПОДРОБНОСТИ И ВИДЕО!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram