Ивелина Станчева с първа награда от международен конкурс във Варна

С награди от Международния конкурс за вокално изкуство „Морски звездички“ Варна 2014 се завърнаха талантливите възпитанички на Стефка Денева от ВГ „Искрица“ от ШИ „Емануил Манолов“ при НЧ „Искра 1860“. Жури с председател композиторът Хайгашод Агасян е оценявало над 150 участници от цялата старна, както и певци от Русия, Украйна, Молдова и Сърбия. Във втора възрастова група наградата и първо място от конкурса спечели 12-годишната казанлъчанка Ивелина Станчева, която избра да се представи с песен на незабравимата Паша Христова. Оценяването на младите изпълнители е ставало чрез явно гласуване, а резултатите децата са научавали веднага след представянето си.

С пето и четвърто място в групата на Ивелина са още две от възпитаничките на музикалния педагог Стефка Денева – Виктория Налбантова и Мария Димитрова. С поощрителна награда от участието си в конкурса е друго талантливо казанлъшко дете- 8-годишната Виктория Иванова.

Варна бе поредна спирка от веригата международни конкурси с казанлъшко участие. Преди успеха си в морската столица децата от ВГ „Искрица“ имаха и още три прояви в международни конкурси и четири изяви в национални. Осъществиха няколко записа в БНР, участваха и в радиоконкурса „Щуротека“. Следващата международна сцена, на  която ще се изявяват малките „искрици“ е на 11 и 12 юли, петък и събота, във Велико Търново – „Звукът на времето“. В този конкурс, освен вокалистите на Стефка Денева, ще видим и инструменталисти и пианисти от ШИ „Емануил Манолов. Това ще бъде и заключителна проява за творческата година на талантливите музиканти при НЧ „Искра 1860“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram