Пилоти на казанлъшките клубове окупираха първите места на Планинско „Панагюрище 2014“

Тихомир Златков от екипа на АСК „Ефко Рейсинг“ завърши с трето място в генералното класиране на Планинско „Панагюрище“ с участието на 34 пилоти, втори е в класа си НС2 с автомобил „Форд Ескорд“. С време 2:23:94 пилотът на казанлъшкия клуб остана на близо шест секунди разстояние от победителя Любен Каменов от „Каменов Рали Тийм“. Александър Димитров, който бе миналогодишният шампион в клас Х2 остана втори в НС4 след енинския пилот Стефан Панчугов от „Казанлък Моторспорт“. Панчугов с „Хонда Сивик“ е 8-ми в генералното класиране на третия кръг от планинския шампионат с време 2:38:18.Съотборникът му Милен Узунов е втори в НСЗ и седми в класирането на състезанието.

След Узунов в НС3 се подрежда още един пилот на „Ефко Рейсинг“- Димитър Кондев с „Опел Астра“, 10-ти в генералното класиране. Красен Василев е пети в този клас.

Поради повреда на скоростната кутия от състезанието в неделя отпадна старозагорецът Стефан Георгиев, от когото също се очакваше добро представяне на Планинско Панагюрище, особено след като на тренировките даде второ време.

Пълната доминация на казанлъшки пилоти в челото на класирането намери израз в отборното подреждане. АСК „Ефко Рейсинг“ са първи, следване от „Казанлък Моторспорт“- преди софийския „Боила“.

Следващият кръг в републиканския планинския шампионат е край Габрово – Планинско „Узана“ на 28 юли.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram