Казанлъшко школо в ТОП 3 по дигитализация

ОУ „Мати Болгария“ заема трето място сред 180 български училища по дигитализация в класацията на най-активно използващите платформата ШКОЛО през последните месеци. Още едно казанлъшко школо ПГ „Акад. Петко Стайнов“ е в ТОП 15 със заетото 12 място.

Класацията е изготвена на база брой оценки, отсъствия, отзиви, резултати от ДЗИ, резултати от НВО, разменени съобщения между учители и родители, събития в училищния календар и брой извънкласни дейности.

В ТОП 15 се нареждат основно училища от София, Варна и Пловдив. Като 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“ в София е абсолютен шампион по дигитализация през изминалата учебна година.

Любопитно обаче е присъствието и училищата от Казанлък, които са тук, за да разбият мита, че иновациите са привилегия единствено на големите столични училища.

Екипът на ШКОЛО благодари на преподавателските състави в тези училища за примера, който дават на своите колеги из страната и за това, че имат смелостта да са носител на промяната.

Идеята на платформата е през следващата година дигиталната трансформация да залее още по-масово българското образование и хартиеният дневник поетапно да започне да отпада там, където училищата са преминали изцяло към електронен вариант.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram