Казанлъчанин на Европейско Гран При по стрелба с лък

йордан георгиевБългария в състав Явор Христов, Дамян Дачев и Христо Христов завърши на 7-мо място в отборната надпревара („рекърв“) на Европейското Гран при по стрелба с лък, което се проведе от 16 до 21 юни на комплекс „Царско село” в София. Шампион стана тимът на Беларус. Участие на големия форум за трета път записа и казанлъчанинът Йордан Георгиев, единственият представител на „Раптор Арчери“ в отбора на България.
В неолимпийската дисциплина „компаунд“, където той участва заедно с Виктор Петров и Добромир Вучков се класираха 5-ти отборно. Със златните медали се окичи съставът на Гърция.
Състезанието бе закрито лично от президента на Европейската федерация по стрелба с лък Марио Скарцела, който даде отлична оценка на България за организацията на надпреварата.
Независимо от факта, че в България се провеждат турнири и първенства, организирани от БФСЛ и клубовете по места, пари за развитието  на този спорт няма. Стрелбата с лък е сред ощетените от финансира на държавата спортове, споделя Георгиев.йордан георгиев раптор арчери 2
В календара на Българска федерация „Стрелба с лък” след Европейското Гран При следва държавно първенство, на което е домакин СК „Робин Худ”. Държавното първенство на открито за мъже/жени, младежи/девойки,(„олимпийски стил“ и „компаунд“) ще се проведе в София от 11 до 13 юли на стадион „Вихър“в  кв. Горубляне. Трима казанлъчани при мъже „компаунд“ ще представят клуб „Раптор Арчери“- Йордан Георгиев, Кирил  Тасков и хасковлията Илиян Петров. Мирела Чавдарова ще спори при жените, също в дисциплината „компаунд“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram