Привличат към наказателна отговорност казанлъшки катаджии, участвали в корупционна схема

Претърсване в домовете на четирима полицейски служители на КАТ в Казанлък се извършва в момента, съобщи окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. Причината за акцията са  съмнения за участието им в корупционни схеми.

Със сигурност след днешната операция някои от тях, ако не и четиримата, ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за длъжностни престъпления, потвърди прокурор Атанасов, като уточни, че вече има събрани доказателства в тази посока.

И четиримата полицаи са редови. Само един от тях е с по-висок чин. Същевременно се проверява и версия за възможното им косвено участие в мистериозната смърт през декември миналата година на началника на казанлъшкия КАТ – Тодор Николов, който изчезна и след два дни бе открит мъртъв в автомобила си в безлюдна местност. От полицията тогава обявиха, че Николов се е самоубил. Сега се проверява дали четиримата му подчинени не са подпомогнали самоубийството му, разкри още прокурор Атанасов.   

Проверката е разпоредена от гл.прокурор Стотир Цацаров, случаят е поет от Националната следствена служба.

На 14 декември 2018г. край мъртвото тяло на Николов бяха открити разхвърляни пачки пари, близо 10 000 лева.

Голямата сума пари провокирала още тогава съмнението, че смъртта на бившия шеф на Пътна полиция, е вероятно да е провокирана от корупционна схема в казанлъшкия КАТ. Още тогава било образувано досъдебно производство за корупционни практики, обяви още окръжният прокурор на Стара Загора.  

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram