Момчетата на „Лястовица” с челни места и индивидуални награди за Купа „Дием” в Трилистник

 

Денис Искрев отново е в челото на класирането при петокласниците на Черноморска колоездачна лига в с. Трилистник. Пловдивското село бе домакин на 11-ти кръг от веригата състезания.Тук се намира „базовият лагер“ на фирмата за производство на специализирана спортна екипировка за колоездене, чийто собственик е един от създателите на Черноморската лига, член на нейното ръководство и спонсор. Казанлъшкият колоездач Денис Искрев финишира втори при състезанието на момчета 5-6 клас, но по точки се изравни с победителя Йордан Петров от Сливен, който е и временният водач в класирането на лигата.

Още двама представители на „Лястовица 1905”застанаха на старта редом до Денис Искрев. Теодор Костов също намери място в десетката – седми е, а дебютантът Аксел Катмер успя да завърши състезанието. При по-големите-момчета -6 -7 клас, Дениз Бекир е с 8-мо място.

Наградите – и този път те бяха за класиралите се до 10-о място в групата на големите момчета, и до 6-о – за най-малките колоездачи. Екипи, раници и спортна екипировка отнесоха у дома и двама от „лястовиците” – Денис Искрев и Дениз Бекир.

Трасето на критериума бе дълго 1.7 км. Момчетата от младшата възраст трябваше да изминат разстоянието 6 пъти, а от старшата – 10 пъти.

Следващият старт от верига състезания е на 25 юли в село Равда за едноименната купа. Тази събота и неделя момчетата на треньора Живко Димитров ще пътуват за Свиленград, където се провежда ДЛОШ на писта.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram