„Киара-Н“ с два комплекта златни медали и шампиони от Албена

Смесената двойка на казанлъшкия клуб „Киара-Н“ и „Ксани Денс“(Велико Търново) Христиан Въгляров и Ксандриния Капелова спечели първата си шампионска титла от Държавното първенство по спортни танци І ранг, което се провежда в Албена. Възпитаниците на треньорите Николай Тенев и Антония Каярова са първи в „стандартните танци“ и на „латина“ при до 11-годишните. След златните си медали от вчера, днес талантливите спортисти са се прицелили в първото място и на многобоя, в който стартира още една местна двойка – Рафаел Бижев и Далия Димитрова.
В първия ден на надпреварата други два танцови дуета на „Киара-Н“ направиха успешно представяне на паркета. Миналогодишните шампиони Иван Матанов и Полина Куцарова са десети в „латино-американските танци“, а Персиан Господинов и Доменика Мирчева, също играли на полуфинала, но при „стандарт“, са с осмо място.
До 5 юли курортния комплекс „Албена“ е домакин, както на Държавното първенство І ранг, така и на силен международен турнир, в който ще участват и четирите двойки на клуб „Киара-Н“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram