Забавно лято в ОБ „Искра“

Под мотото „Забавно лято в библиотеката“ за седма поредна година ОБ „Искра“ стартира Лятна академия за децата на Казанлък. Първите занятия стартираха от днес, като и тази година програмата е наситена с разнообразни и интригуващи инициативи.

„Обичате ли игрите?“, списването на вестник „Наше лято“, „Искри от извора“, „Филмов маратон“, „Да опознаем света заедно“, „Зелено лято“, „Приказки под старата липа“, ателиета по рисуване и апликиране и др., са само част от изявите, благодарение на които децата ще се докосват до света на книгите, ще вникват в тайните на българския фолклор, ще се учат да рисуват, ще научават факти за любимия си град и ще посещават културните забележителности.

Заниманията ще протичат, както в сградата на библиотеката и нейните филиали, така и в новооткрития Център за детско творчество и четене в кв. „Кулата“.

От днес стартират и два конурса – за детска рисунка и литературна творба, посветени на 180-годишнината от рождението на Апостола. Предложенията се приемат на email: iskra_lib@abv.bg, във фейсбук страницата на Общинска библиотека „Искра“ или на място.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram