Кметът на община Казанлък победи в конкурса „Кмет на месеца” на тема „Добра градска среда“

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова спечели първото място в категорията „Общини с население над 20 000 души“ в поредното издание на конкурса „Кмет на месеца“, организиран от сайта Kmeta.bg.

През  месец юни надпреварата между кметовете на общини в България бе на тема „Добра градска среда“.

„В категорията „Общини с население над 20 000 души“ съревнованието за челната позиция бе изключително оспорвано, като то бе основно между кмета на община Казанлък Галина Стоянова и кмета на Севлиево д-р Иван Иванов – съобщава сайта Kmeta.bg. – На финала Галина Стоянова спечели с 11% повече от Иван Иванов – 42 срещу 31 на сто от гласувалите. Третата позиция остана за карловския кмет д-р Емил Кабаиванов.“

По схема „Зелена и достъпна градска среда” община Казанлък осъществи мащабния проект за основна реконструкция на парковете „Розариум” и „Тюлбето”.

В национален мащаб реализацията на икономии по Оперативна програма „Регионално развитие“ даде възможност със спестения ресурс да бъдат финансирани допълнителни обекти по схема „Зелена и достъпна градска среда“. Община Казанлък ще изпълни два такива обекта върху 3 площадки.

Първият допълнителен обект  ще се осъществи върху две площадки. Първата е облагородяване на пространство на ул. „Бузлуджа“, където ще се изгради спортно игрище, детска площадка, площадка за фитнес на открито и ще бъдат асфалтирани алеите. Втората площадка по този обект е изграждане на парк на ул. „Петко Д. Петков“. Тук ще се изградят площадка с детски съоръжения, фитнес площадка, ще се реконструира алейната мрежа и ще се обнови растителността, като се запазят дървесните видове.

Вторият допълнителен обект е изграждане на спортна площадка северно от Младежкия дом. Тук ще бъдат изградени съоръжения за пързаляне с байкове и скейтборди и изкуствени стени за катерене.

Стойността на двата обекта е 867 879,52 лв.

Изпълнителите на дейностите са избрани, съгласно разпоредбите на ЗОП, и реалното изпълнение ще започне след подписване на допълнително споразумение към основния договор за получаване на финансовия ресурс, което се очаква в най-скоро време.

Още един обект бе изграден в община Казанлък – парк с озеленяване върху терен с обща площ 2778,00 кв.м в центъра на град Крън.

 

Пресцентър Община Казанлък

11667912_475509669293708_1216566935_n

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram