Огромна торта подслади 12-тия рожден ден на Сдружение „Бъдеще за децата“

С първия ден на месец юли, екипът на сдружение „Бъдеще за децата” отпразнува своя рожден ден в компанията на деца, родители и приятели.
Празникът съвпадна с представянето и старта на проект «Гласът на децата», финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014г. Първото събитие от „Дейности насочени към общността” – „Приказна седмица”, бе подарък за всички потребители на услугите – Център за обществена подкрепа и Център за социална рехабилитация и интеграция за деца – гр. Казанлък, от екипа на организацията.
От днес до 18 септември, врати отварят арт-ателиета за рисуване, оцветяване, приложни изкуства, изработка на сувенири от глина, картички, изработка на карнавални костюми и др. Най-посещаваното ателие, беспорно бе това за рисунките на лице, където децата бяха преобразени с различни приказни елементи.
Екипът на сдружение „Бъдеще за децата” и доброволците се бяха погрижили, да създадат приказна и празнична атмосфера за своите гости. Педагогът към ЦСРИ-Казанлък, въвлече децата в света на класическите приказки за принцове и принцеси – темата на първото събитие от поредицата „Приказна седмица”. Четенето на приказки на открито, в една по-цветна и задушевна обстановка, оказа положително въздействие, както на децата, така и върху всички гости.
Дванайстият рожден ден на «Бъдеще за децата» уважиха децата и екипът на Дневен център за деца с увреждания – гр. Казанлък, приятели, колеги, партньори и представителите на медиите в града.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram