Наши деца рисуваха Дунава

От 27 до 29 юни в Тръстеник се проведе ХVІ-то биенале на детската рисунка на тема „Пъстроцветна дъга”, на което присъстваха деца от школа „Живопис” и тяхната ръководителка Галина Иванова. Организатори на детската изява са НЧ „Неофит Рилски” и община Долна Митрополия. Условието за участие в биеналето е участие в националния  конкурс, който същите организатори провеждат, непосредствено преди това и канят класираните на І и ІІ-ро място ученици да вземат участие в пленера на р.Дунав при с.Байкал и в официална церемония по DSC02892награждаване.

От тази национална изява бяха отличени три възпитанички  на школа „Живопис” към ОДК „Св.Ив.Рилски”. Луиза Тотева и Наталия Казиева са наградени с първо място, а Нина Ачилова – с второ. За отличното си представяне  момичетата заслужиха покани да рисуват на река Дунав.
Детското биенале беше част от Общинската декада за култура и изкуство в Тръстеник. Различното тази година бе това, че децата не рисуваха рисунки върху картон по време на пленера, а правиха рекламни рисунки на биеналето върху тениски.
DSC02864Награждаването на отличените деца беше съпроводено с концерт на деца, обучавани от студенти от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” –София по време на декадата. Концертът и церемонията по награждаване завърши с изпълнения на Орлин Павлов.
Талантливите  казанлъшки художници от  школа „Живопис” участват за седма поредна година в детския пленер в Тръстеник и изказват огромна благодарност на организаторите за чудесните условия и прекрасната организация на националната изява.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram