Математическата се ломи с всяка изминала минута! Чакаме 2 юли, за да се произнесе РДНСК

Утре, 2 юли, е крайият срок, в който Регионален отдел „Национален строителен контрол” (РОНСК) Стара Загора трябва да се произнесе за причините, довели до рухването на сградата на Математическата гимназия в Казанлък.

На 24 юни, два дни след инцидента, бе зназначена техническа експертна комисия, включваща в състава си проектанти с пълна проектантска правоспособност- конструктори и геолог, която да изясни обстоятелствата, при които е настъпила аварията, да установи причините за нея и да направи задължителни предписания за преодоляване на последиците. Комисията следва да приключи своята работа до 02.07.2015г., след което да представи на Началника на РО НСК Стара Загора Протокол за проучване и документиране на аварията, за извършване действия по негово съобщаване и одобряване.

Междувременно школската сграда се рони на все по-едри парчета, част от заграждението вече е порутено от падналите отломки на тротоара от източната страна на корпуса. Протокол за проучване и документиране на аварията, за извършване действия по негово съобщаване и одобряване.

1

 

 

 

 

 

 

22 юни 2015

FullSizeRender (4)

 

 

 

 

 

 

1 юли 2015

2

 

 

 

 

22 юни 2015

FullSizeRender (2)

1 юли 2015

FullSizeRender (3)

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram