Казанлъчанин: “Отрязоха ми главата, сърцето и душата…“

От няколко дена на редакционния телефон на сайта presstv.bg звънят с притеснение и недоумение казанлъчани с въпроса какво се случва пред блок №1 във Западното.

„Отсичат се поголовно липите, кипи някакъв безсмислен труд…на никой не му е ясно какво се случва…“, жалват се живеещи в блока.

Днес проверихме какво наистина се случва там какъв е този труд който кипи…пред блок №1 в кв.”В.Левски” и попаднахме на общинския еколог Димир Говедаров, който като ни видя изтичка бързо при нас да ни каже, че всичко е законно и лично той е обходил целия блок и е взел подписите на всички живеещи там, с изключение на един – двама, които не били съгласни да се „разхубавява“ квартала им. Обясни ни как тези липи са на по 40 години и били стари и непотребни вече и ще бъдат заменени с нови дървета, като не уточни каква точно растителност ще бъде засадена на мястото на старите липи.

Едно от обажданията, получени по телефона от гражданин, потресен от случващото се, на когото обяснили, че имало опасност дърветата да паднат и да наранят някой и затова ги махали. С чувство на носталгия гражданинът  сподели: “Отрязоха ми главата, сърцето и душата…израснал съм в този град, в този квартал и с тези липи…блоковете, в които живеем са по-стари от липите, ако и те са опасни, нека ги съборят и тях…“

11653384_1005868626099340_1879643821_n

 

 

 

 

 

 

На снимката: Старите и ненужни липи…

 

Димир Говедаров ни обеща да съдейства да се запознаем с документацията на това обновяване, за да разберем наистина ли всички живущи в околните блокове са били съгласни това да се случи, след което ще уведомим увужаемата читателска аудитория.

11666998_1005868632766006_132039495_n

 

 

 

 

 

 

Може би така измиваме срама от едно срутило се школо…или просто да се намираме на работа…избори идват…школа падат…опасни дървета по улиците на града ни пречат…а кметът ни е в отпуск.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram