Започна 50-то заседание на Общинския съвет в Казанлък

50–то поред редовно заседание на Общинския съвет в Казанлък започна в 9:30 часа тази сутрин.

Като приоритетна, първа точка, председателят на Общинския съвет, Николай Златанов, е включил прегласуването на вече взето решение от Съвета, но върнато от Областния управител Живка Аладжова. Решението се отнася до приемането на отчета на общинския бюджет за миналата година. Областната управителка върна решението, взето през май месец, понеже отчетът е приет от старейшините, но е нарушен законът, който предвижда преди това бюджетните приходи и разходването им да бъдат обсъдени публично. Няколко са акцентите в дневния ред на сесията още, включващ 26 точки. Очаква се да бъде дебатиран  проект за решение за приемане на нова Наредба № 2 за опазване на околната среда и озеленените площи и дълготрайната дървесина и храстова растителност на територията на Община Казанлък.

Голяма е вероятността горещо обсъждане да се получи по точката с внесения от председателя на Общински съвет проект за решение относно приемане ”Декларация за несъгласие с претенциите на Народно читалище ”Искра – 1860” за заплащане на наем от Общински театър ”Любомир Кабакчиев” по Споразумение, подписано между страните от 11.04.2012 г. Това предложение не е ново, то бе вкарано в дневния ред на декемврийската сесия, но бе отложено за по—нататъшно разглеждане.

Предстои съветниците да одобрят предложението за предоставяне за срок от пет години безвъзмездно помещение в Поликлиниката за нуждите на Районна здравноосигурителна каса.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram