„Долината на тракийските владетели” сред приоритетите на правителството

Развитието на „Долината на тракийските царе“ е сред приоритетите на правителството. Това обявиха по време на посещение в Казанлък вицепремиерът Симеон Дянков и министърът на културата Вежди Рашидов. 1,5 милиона лева ще бъдат подпомогнати проектните проучвания за изграждане на цялостен тиристически комплекс около град Шипка, където се намират част от разкритите от д-р Китов уникални тракийски съоражения. Част от средствата ще бъдат използвани и за спешни и неотложни ремонти. С готовите проекти България ще кандидатства за европейско финансиране, с което правителството показва своето намерение за сериозна ангажираност към развитието на културният туризъм в Казанлъшко.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова, подари на министрите Дянков и Рашидов, копие от златния киликс, открити в „Голямата Косматка“ и благодари за изразената подкрепа.

Първото, което трябва да бъде направено в региона е да се помисли ца цялостното развитие на инфраструктурата между горбниците, допълни още вицепремиерът Дянков.

Очаквайте видео в понеделник.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram