Каква е ползата от нови игрища по футбол?

В разгара на Мондиала по футбол в Русия днес Общинският съвет в Казанлък реши да изгражда нов и модерен тренировъчен център по футбол за 250 000 лв.

Какви ще бъдат бъдещите ползи от новото съоръжение? С какво ще помогне за развитието на футбола в града ни при положение, че на метри над бъдещото игрище се намира емблемата на казанлъшкият спорт – стадион „Севтополис“, който е в покъртително състояние.

Разбити пейки, изпочупени седалки, ужасни терени.

Редно ли след като имаш материална база, която не можеш да стопанисваш адекватно, да строиш нова? И как ще се отрази това на младото поколение, заради което ще бъде изграден този нов тренировъчен център? Как ще накараш едно дете, което е свикнало да тренира на новото игрище да се премести на вехтия стадион „Севтополис“ и да доразвие своите качества?
Как ще обясниш на едно дете, което е тренирало до 22ч. на новото игрище, че на стадион Севтополис няма осветление?
През 2014г. общината разработи проект за цялостна реконструкция на сградата на стадиона. През 2015г. беше изпълнен първият етап – за ремонт на сградата и спортната зала с местен финансов ресурс.

През 2016г. в бюджета на община Казанлък бяха заложени средства за довършването на обекта, като в проекта бе предвидено и газифициране на сградата на стадиона.

За 2016г. от администрацията заложиха и проектирането за цялостна реконструкция на градския стадион, за да бъде възможно Общината да кандидатства към Министерството на спорта с него. Две години по-късно след тези процедури стадионът си остава все така не ремонтиран.
Какво се случи с така очакваната мултифункционална зала, за която се говори от години. През 2012г. кметът на Община Казанлък Галина Стоянова беше на специална среща с вицепремиера и министър на финансите по онова време Симеон Дянков и с президента на федерацията по волейбол инж. Данчо Лазаров за изграждането на Национален тренировъчен център по волейбол в града на розите. Очакваше се през 2013г. да стартира изграждането му, но това така и не се случи. Този център трябваше да бъде изграден на същото място, на което ще се изгражда новият футболен терен.

Да не говорим за колодрума, за който през 2014г., според местната управа, бяха подготвени два проекта за реконструкция, които така и не се осъществиха.

Дали новият футболен център ще последва печалната съдба на другото мини-игрище, което беше открито лично от президента на футболния съюз Борислав Михайлов, предстои да разберем?

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram