Становище на Община Казанлък по повод на написаното „Прокуратурата озаптява „паяка“ и „скобаджиите“ в Казанлък

Покрай актуалната национална тема за възложената от Върховна административна прокуратура проверка на законосъобразността на всички наредби на всички общини в Република България Вие си позволявате да правите внушения към казанлъчани.

Действително, на 29 юни, т.г., на заседание на Общински съвет – Казанлък ще бъдат разгледани предложения за промени в Наредба №4 за реда за спиране, престой и паркиране на ППС на територията на община Казанлък. Измененията са по повод Протест на Окръжна прокуратура – гр.Стара Загора.

Абсолютно не е вярно, че „общинските наказателни звена дублират незаконно функциите на полицията; „Престой“ предполага в колата да има човек, няма случай на „отнасяни от паяка коли в престой“!

Нищо от последните твърдения, внушаващи липсата на регламент в написаното не е вярно и не е част от Протеста на Прокуратурата по никакъв начин.

Община Казанлък е може би единствената в страната, която своевременно синхронизира наредбите си, съобразно указанията на Прокуратурата, като не е позволила до този момент развитие на съдебни административни производства, което би довело до натоварване със сериозни съдебни разноски.

Пресцентър на община Казанлък

Прокуратурата озаптява „паяка“ и „скобаджиите“ в Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram