Волейболни финали през почивните дни

В петъчния ден зала „Багира” и ВК „Казанлък” са домакини на държавни финали за момчета до 12 години, като освен момчетата на отбора, воден от Ваня Соколова, участват още пет състава – „Верея Волей” Стара Загора, „Раковски”Димитровград, Омуртаг, „Странджа” Средец и „Омуртаг”. Малките волейболисти на „Казанлък“ изиграха  първия си мач с много хъс и категорична победа с 2:0 гейма над „Верея”. Двубои се провеждат и в зала „Севтополис“ на стадиона.

След петък, очакват ни почивни дни с много волейболни срещи, които предлага програмата на държавното първенство по волейбол за девойки младша възраст. Финалният турнир ще се проведе в Казанлък, като започва на 28 юни (събота). Осем отбора започват битка за разпределяне на медалите в тази възрастова група.

 Във финалите на държавното първенство при девойки младша възраст участват отборите на „Марица” (Пловдив), „Велбъжд” (Кюстендил), „Звезди 94” (София), „Казанлък” (Казанлък), „Пирин” (Разлог), „Славия” (София), „ЦСКА” (София) и „Яворов” (Чирпан).

Участниците ще бъдат разделени в две групи А и В с по четири отбора чрез жребий. Отборите, класирали се на първите две места в двете групи оформят финалната четворка на турнира, в която се играе на полуфинали на кръст.

През изминалия сезон златните медали при девойките младша бяха спечелени от тима на „Марица” (Пловдив). Казанлъчанки останаха с четвърто място от надпреварата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram