Отговор на журналистическо запитване

Във връзка с Ваше запитване и въз основа на публикуваните от Вас статии, свързани със задгранични командировки на представители на Общината и Общинския съвет в Казанлък, които статии провокират определeни внушения у читателите, Ви изпращаме отговор, чрез който да внесем яснота посредством обективност на фактите, а именно:

 Командироването на представителите в съставите на делегации се основава, както на Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина, така също и на изпратените от страната – домакин Програми с предвидените от тяхна страна работни срещи.

Визитата в район Джуннанг-гу, Сеул, Република Корея, е изцяло съобразена с Меморандума за сътрудничество между Община Казанлък и район Джуннанг-гу. В този смисъл няма разминаване от страна на заявеното от кмета на Община Казанлък, че ръководството на Общината посещава веднъж побратимените общини, след което целта е делегациите да се изпълват от културни среди, туризъм, бизнес, хотелиери.

Съгласно Меморандума за разбирателство и сътрудничество двете страни ще работят в посока насърчаване обмена и сътрудничеството в областта на икономическите отношения, инфраструктурата, културата, изкуството, туризма и др.

В състава на делегацията, посетила район Джуннанг-гу, Сеул, в периода 16 май – 22 май 2018 г., бяха:

·   Даниела Коева – заместник-кмет „Инфраструктура, строителство и транспорт”, представител на териториалния орган на изпълнителната власт – Община Казанлък;

·    Нели Атанасова – главен счетоводител, представител на Община Казанлък

·   Драгомир Петков – Председател на Комисията по икономика, бюджет и финанси в Общински съвет – Казанлък, представител на органа на местното самоуправление;

·    Радиана Стефанова – заместник-председател на Общински съвет – Казанлък, председател на Комисията по образование, младежки дейности, спорт и туризъм в Общински съвет – Казанлък; член на Комисията по култура, информационни средства и вероизповедания в Общински съвет – Казанлък, член на Комисията по здравеопазване в Общински съвет – Казанлък, представител органа на местното самоуправление.

Обръщаме внимание, че в състава на делегацията са включени по двама представители на Общината и Общинския съвет. Също така делегатите са били само и единствено в качеството им на служебни лица на база техните професионални качества и умения, съобразени с Меморандума за сътрудничество. Представителите на Общинския съвет, каквито в състава на делегацията са Драгомир Петков и Радиана Стефанова, са избрани от обществеността и като такива те представляват обществеността.

Всяко друго, различно от гореизложените твърдения, е внушение и чиста проба опит да се спекулира с името на Община и Общински съвет, като в същото време уронва престижа на институциите.

 ПРЕСЦЕНТЪР ОБЩИНА КАЗАНЛЪК

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram