Информационен бюлетин на ОДМВР СтараЗагора за 25.06.2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са регистрирани пет престъпления и е разкрито едно. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Разкрити престъпления

На 25 юни, около 10.00ч. на гл.път І -5, на южният вход на с. Ястребово при извършване на полицейска проверка от служители на с-р  ПИП при ОДМВР – Ст.Загора е спрян за проверка микробус „Мерцедес Спринтер”, управляван от 39-годишен мъж от гр. Хасково, като в микробуса са открити 17 мастербокса /170 000 къса/ цигари без акцизен бандерол, марка „Дон”. По случая е образувано е ДП. Цигарите са иззети.

По-характерни престъпления

На 25 юни в Първо РУП – Ст.Загора е получен сигнал за извършена кражба на МПС „Форд Транзит” в периода от 01.30ч. до 05.00ч. на 25.06.2014г. Автомобила е бил паркиран на паркинг в кв. „Индустриален” в гр. Ст.Загора. Образувано е ДП по описа на Първо РУП – Ст.Загора.

На 25 юни в 03.29ч. в Първо РУП – Ст.Загора е получен сигнал от охранителна фирма за взломено витринно стъкло на магазин в гр. Ст.Загора. Установено е, че неизвестен извършител е проникнал в магазина и е извършил кражба на сумата от 370 лв. По случая е образувано ДП по описа на Първо РУП – Ст.Загора.

 ПТП

На 25 юни около 09.35 ч. в гр.  Ст.Загора по ул. „Св.Климент Охридски”, до № 62 се е движел лек автомобил „Хюндай”, управляван от 35–годишна жена от гр. Ст.Загора. При извършване на маневра на заден ход , без да се убеди, че пътя зад МПС е свободен, блъска преминаващ в същото време 84-годишен пешеходец, който в резултат на удара получава сътресение на мозъка. Пострадалият е настанен за наблюдение в МБАЛ – Ст.Загора без опасност за живота. Водачът е тестван  за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0,00 промили. Съставен е АУАН.

На 25 юни около 08:30 ч. в гр. Ст.Загора по улица „Димчо Стаев” в посока север се е движел л.а „Сеат”, управляван от 40-годишна жена от гр. Ст.Загора. На кръстовището с ул. „Ген Гурко”, при ляв завой не пропуска и блъска преминаваща по пешеходна пътека 37-годишна жена от гр. Ст.Загора. Пострадалата получава контузни рани по главата и сътресение на мозъка. Настанена за лечение в МБАЛ – Ст.Загора без опасност за живота. Водачът е тестван  за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0,00 промили.Съставен е АУАН.

На 26 юни около 04.35 ч. по АМ „Тракия” в посока от гр. Пловдив за гр. Чирпан се е движел лек автомобил „Деу Нубира”, управляван от 24 годишен мъж от гр. Казанлък, който поради движение с несъобразена скорост, на км.166 губи контрол над управлението на автомобила и излиза вдясно извън пътя, като се блъска странично в предпазен парапет на отводнителен канал.В резултат на удара водачът е получил фрактура на черепа. Настанен е за лечение в МБАЛ, гр. Ст.Загора с опасност за живота. По случая е образувано ДП по описа на РУП – Чирпан.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram